Jäävesisateenkaari-automaattirobotiikkavekotin

Hämeen Suuri Tarinakilpailu

Jäävesisateenkaari-automaattirobotiikkavekotin

Kirjoittaja: Aapo Korte

Krätsis! Räiskis! Viuh! Vauh! Pam! Pom! Pum! Skriits! Poksis! Bojoing!

Lasse käveli pitkin Hiidenjoen rantaa. – Mistä ihmeestä tuo psykedeelinen meteli kantautuu, hän ajatteli ääneen. Lasse oli lähtenyt aamulenkille jo viideltä. Hän ei ollut saanut unta, koska kakofonia oli alkanut heti kymmenen uutisten jälkeen. Meteli oli niin kova, että tuskin kukaan Harvialassa oli nukkunut silmäystäkään.

Bojoing! Poksis! Skriits! Pum! Pom! Pam! Vauh! Viuh! Räiskis! Krätsis!

Meteli voimistui. Pakkasta oli 25 astetta, mutta se ei Lassen menoa hidastanut. – En ole eläessäni kuullut mitään noin merkillistä, hän tuumi. Ja Lassella oli ikää jo kunnioitettavat 60 vuotta, joten ääniä oli hänen matkansa varrelle sattunut. Milloin hiljaisempia, milloin kovempia, milloin kirskuvia, milloin narskuvia; mutta ei koskaan, ei ikimaailmassa, mitään näin shokeeraavaa.

Krätsis! Räiskis! Viuh! Vauh! Pam! Pom! Pum! Skriits! Poksis! Bojoing! Bojoing! Poksis! Skriits! Pum! Pom! Pam! Vauh! Viuh! Räiskis! Krätsis!

Lasse oli ehtinyt kävellä puoli kilometriä, kun tuli yllättäen täysin hiljaista. Hän katsoi oikealle ja oli saada sydäninfarktin. – Mitä ihmettä täällä tapahtuu, huudahti Lasse niin kovaa, että ääni kantautui varmasti Kauriinmaalle saakka. Hiidenjoesta nousi ainakin kymmenen metrin korkeuteen metallinen vekotin, joka toimi automaattisesti ja joka oli täynnä robotiikkaa. Vekotin, joka oli sulattanut paksun jääkerroksen ympäriltään. Vekotin, joka heijasti veteen sateenkaaren koko väriskaalan. – Tähänkö hän sen EU-rahan käytti, Lasse pohti ja muisti hänen naapurinaan asuvalle keksijälle myönnetystä miljoonan euron rahoituksesta.

Tähän. Janakkalalaisen keksintö, joka veisi kunnan maailmankartalle tai jopa avaruuteen. Keksintö, josta puhuttaisiin vielä satojenkin vuosien päästä. Ainutlaatuisen nerokas. Janakkalan ylpeys.

Jäävesisateenkaariautomaattirobotiikkavekotin.

Yhtäkkiä Lasse säpsähti hereille. – Enpä ole ennen tällaista unta nähnyt, hän mutisi sängystä noustessaan. – Nyt tiedän, mitä teen eläkkeellä, hän sanoi itsevarmana Eetu-kissalleen. Minusta tulee keksijä, keksijä Janakkalasta.