Voittajat

Hämeen Suuri Tarinakilpailu

HÄMEEN SUURI TARINAKILPAILU VOITTAJAT

Hämeen suureen tarinakilpailuun osallistui 35 tarinaa ja voittajat julkistettiin 19.1.2019 Verkatehtaalla Hämeenlinnan Kaupungin 380-vuotis syntymäpäivä juhlissa. Kansanedustaja ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov oli palkitsemassa tarinakilpailun voittajat.

Tarinakilpailu voittajat

Hämeen suuren tarinakilpailun voittajat.

Hämeen suuri tarinakilpailu on Hämeenlinna kaupungin ja VIKKE-Virtuaalinen Kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hankkeen yhteisponnistus.  VIKKE-hanke on käynnissä Hämeen Ammattikorkeakoulussa HAMK Smart tutkimusyksikössä ja sen tavoitteena on kerätä tarinoita ja edistää tarinoiden ja digitaalisuuden avulla maakunnan kulttuurikohteiden näkyvyyttä.

Tarinoita, jotka sijoittuvat historiallisiin kohteisiin tullaan hyödyntämään VIKKE-hankkeessa kohteiden markkinoinnin kehittämisessä, sekä maakunnan markkinoinnissa.

Tarinakilpailuun osallistui 35 tarinaa ja ääniä tarinakilpailun verkkosivuilla annettiin yli 1000. Lasten luokassa oli 5 tarinaa ja nuorten luokassa 1, tämän vuoksi nämä yhdistettiin palkintojen jakoon. Aikuisten luokassa tarinoita oli 29.

Voittajat:

Lapset ja Nuoret:

Kaikki palkinnot tässä luokassa on mahdollista käyttää kaveri porukan tai vaikka koko koululuokan kanssa.

  • Tarinalla Pelastus (12 ääntä), Ella Kolehmainen voittaa Suomen Lasimuseolle opastetun kierroksen.
  • Tarinalla Kissa Puussa (16 ääntä), Lyydia Lehtinen voittaa Hämeen linnassa Kirjurin pajan.
    •Tarinalla Hämeenlinnan taikajoulu (42 ääntä), Sofia Korte voittaa Seikkailupäivän Ahveniston Flowparkissa.
  • Tarinalla Harmaa Rouva (51 ääntä), Julia Jaakkola voittaa Scandic Aulangon lahjakortin, jolla pääsee keilaamaan tai kylpylään.

Hämeenlinnan kaupungin erillinen raati tulee myöhemmin valitsemaan Hämeenlinnan tarinoista voittajan, jonka tarina on inspiraationa katutaideteokselle.

Aikuiset:
  • Tarinalla Oli synkkä ja …. (97 ääntä), Marjut Salama voittaa Hämeen linnassa Kolot ja kolkat-kierroksen.
  • Tarinalla Pilpalasta Yli-Myllyyn 3.6.1923 (102 ääntä), Marika Tudeer voittaa Tarinoita täynnä olevassa Matin ja Maija Majataloon yhden yön lahjakortin.
  • Tarinalla Unikonlinna (111 ääntä), Juha ja Tuomas Rauhamäki voittavat Petäys Resortin Rantasaunalle saunaillan kavereiden kanssa.
    •Tarinalla Niityn takaisin valloitus (123 ääntä), Satu Vaarula voittaa Ilorantaan Hauholle kahden hengen, kahden vuorokauden täysihoitoloman.